Universul scaunelor 2019

Universul scaunelor 2019
Preferințele până la jumătatea acestui an indică un trend cu grad de confidență ridicat pe toate cele trei variabile de, popularitate, activitate și de prospețime. Datorită popularității extraordinare, aceste variabile indică un scor global de 7.8 și se extind pentru prima dată și în sfera scaunelor reciclate. Ceea ce este cu adevărat remarcabil, constă în preluarea conceptului de picioare din lemn natural și folosirea acestora atât pe construcții noi cât și pe construcții reciclate. Designul trapezoidal-piramidal ranforsat cu tije metalice tinde să vorbească limbajul universal și atemporal al liniilor clasice. Motivul pentru care acest concept prinde tot mai mult teren în zona de upcycling este acela, că piesa de mobilier devine prin excelență unicat și în consecință centerpiece. Datorită paletei largi de integrabilitate nativă a cadrului din lemn lăcuit cu diferite platforme și materiale de șezut, acest design este implementat cu succes pe o arie largă de produse ce includ dar care nu se limitează la scaune de bucătărie, scaune living, scaune dining, scaune de relaxare și fotolii cu picioare din lemn. Indiferent de tipul de material al șezutului cu care este asortat, fie pvc, stofă, piele sau lemn, cadrul din lemn natural lăcuit încorporează o paletă complexă de energii pozitive. Încununate de tâmplăria piramidală, aceste scaune comunică spațiului locuit senzații depline de armonie, echilibru, prospețime și de relaxare. Dacă are sau nu vreo legătură cu geometria sacră și a fericirii, rămâne un subiect la care fiecare va avea un răspuns diferit.

"Scaune ieftine" și "Scaune Pret." Topul căutărilor pentru decor

"Scaune ieftine" și "Scaune Pret." Topul căutărilor pentru decor
În mod paradoxal cu toții căutăm ceva "ieftin și bun." O mentalitate pe deplin justificabilă aunci câdn este ancorată pe argumentul accesibilității și al durabilității. Realitatea obiectivă însă dezvăluie un spirit pompieristic și poate chiar impulsiv de cumpărături, care adesea se verifică prin calitate scăzută și acceptul tacit al unei promisiuni calitative supraevaluate. De cele mai multe ori ajungem să cumpărăm foarte ieftin și să sperăm că am făcut și o alegere potrivită. Mentalitatea fiecăruia dintre noi ca și consumatori reali este condiționată și poate cel mai adesea restricționată de un întreg complex de limitații social-economice, pe care trebuie să le manageriem în așa fel încât să rezolvăm favorabil necesitatea. Aceste tipuri de căutări spun foarte multe despre noi ca și potențiali achizitori. În primul rând poate fi argumentată o ierarhizare care se poate deduce din procesul experimentare al pieței. În prima clasă, a celor interesați de "scaune ieftine" se regăsesc cel mai adesea, vânătorii de promoții și cei care se află la prima achiziție. În cea de-a doua clasă de "scaune preț," se situează cumpărătorii care au avut deja experiența scaunelor ieftine, și care sunt în căutarea echilibrului real dintre preț și calitate. Aceștia încearcă să identifice linia de mijloc dintre reclamă și valoarea obiectivă a produsului, permițând o ecuație mai flexibilă privitoare la preț. Cumpărătorii din această clasă sunt probabil mai puțin presați de timp și nu simt presiunea unor decizii urgente care pot influența decisiv calitatea achiziției. Acest profil de cumpărător se conturează în timp și adesea presupune parcurgerea etapei anterioare.

"Scaune Cadou." Idei de living pentru cei dragi

"Scaune Cadou." Idei de living pentru cei dragi
Dacă vă regăsiți în postura celor apropiați care doresc să îmbunătățească viața de zi cu zi a celor dragi într-un mod însemnat dar nu costisitor, cu siguranță faceți parte din clasa cea mai distinsă și tot mai rară a oamenilor cu adevărat generoși. Astfel de preocupări nobile reprezintă semnătura definitorie a persoanelor discrete  cu înclinații filantropice, care vor să aducă lumină și bucurie în viața celorlalți. Poate unul dintre cele mai subestimate idei de cadou sunt cele legate de scaune și de modul de a trăi sănătos. Experiența indică însă faptul că scaunele sunt obiecte fucționale ce aduc o aură pozitivă rutinei zilnice. Fie că imaginăm un salon de vizitatori mai primitor, o bucătărie mai luminoasă sau orele de muncă petrecute într-un un scaun de birou relaxant, conceptul de scaune cadou, se pliază oricărui tip de personalitate și de destinație. În ceea ce privește relația cu personalitatea beneficiarului, aceasta își poate găsi corepondentul direct atât în culorile naturale și crossover-ul de expresii cromatice inovatoare cât și în liniile de design retro, contemporan sau futurist. În ceea ce privește destinația sau funcționalitata scaunelor, punctele de legătură se regăsesc din abundeță și aici. Fiecare clasă de funcționalitate servește într-un mod cât mai cuprinzător și mai creativ necesitățile umane regăsite în aceste categorii de produse. În mod special este vorba despre gradul de confort, imaginea estetică, durabilitatea extinsă și despre mentenanța redusă. Scaunele aduc bucurie fiecărui moment!

Scaune de birou reclinabile. Entry vs Premium

Scaune de birou reclinabile. Entry vs Premium
Dacă ești pregătit pentru o alegere creativă care chiar face diferența, atunci cu siguranță te-ai oprit unde trebuie. Conceptul inovativ de relaxare la birou este oferit prin intermediul unei clase cu totul speciale de scaune și livrează relaxarea de tip ‘instant’ direct la masa de lucru. Acest tip de design combină mecanismele de reclinare cu cel de susținere al picioarelor într-o geometrie funcțională și le configurează în mod organic pentru conveniența maximă a scaunelor de birou. Avantajul logistic al acestui concept activ de relaxare este acela că elimină necesitatea unui scaun de relaxare adițional care să ocupe un spațiu adesea limitat de birou. Tipul de utilizator pentru care a fost conceput acest scaun, petrece în mod uzual un minim de opt ore la masa de lucru și pentru care relaxarea la intervale preferențiale reprezintă o “gură de aer” pentru mușchii încordați ai spatelui și umerilor. Chiar dacă pare greu de crezut, o mare parte din energia creativă este consumată șezând, iar aceasta poate fi regenerată instant în cel mai discret și mai adecvat mod posibil prin reclinarea spatelui și întinderea picioarelor la unghiuri de relaxare optime. Ca și trăsătură generală, scaunele de birou reclinabile extind plaja de confort a suportului lombar și oferă momente plăcute de detensionare și de reenergizare. Fiind prin excelență o clasă de scaune destinată domeniului IT, acest concept de relaxare își regăsește totuși aplicabilitatea în domenii industriale diversificate.

Calitatile scaunelor de terasa in sezonul cald

Calitatile scaunelor de terasa in sezonul cald
Sezonul de vară aduce cu sine schimbări importante în modul de relaxare și de petrecere al timpului liber. De cele mai multe ori, dacă nu aproape zilnic, temperaturile ridicate ne trimit tot mai des spre locurile mai umbrite și mai răcoroase ale casei. În general acestea le regăsim în micile amenajări private care pot lua forma unor terase deschise de curte, foișoare, balcoane de bloc sau chiar spații verzi adăpostite cu umbrele de soare. Datorită posibilităților multiple de amenajare, scaunele de exterior, sunt creeate din materiale care acomodează atent destinațiile cu caracter permanent sau preponderent temporar al amenajării. Astfel scaunele de terasă, se disting atât prin natura materialelor din care sunt confecționate, prin funcționalitățile speciale cât și prin combinația de design și culoare a fiecărui model în parte. Aceste variabile reprezintă câteva trăsături importante de considerat la momentul alegerii unor scaune de exterior. Metalul vopsit sau plasticul colorat, designul conservativ sau cel contemporan dar și funcția de stivuire a scaunelor, sunt elemente esențiale care contribuie la efectuarea unei alegeri personalizate pentru momente de relaxare deplină în aer liber. Și pentru ca destinderea în familie și alături de prieteni să fie cât mai bună, este important de considerat gradul de confort oferit, reacția la elementele naturale, modularitatea dar și durabilitatea în timp a fiecărui scaun de terasă.

Mobilierul 2.0 și designul multifuncțional

Mobilierul 2.0 și designul multifuncțional
Ușoara tranziție de la adolescență la faza de tânăr adult și la intrarea în câmpul muncii a generației Z, aduce noi schimbări în tiparele de cheltuire a banilor. Și acest lucru are un impact enorm asupra felului în care, retailerii concep și vând produsele destinate noului tip de cumpărători. Spre deosebire de generația Y, constituenții generației Z, sunt copiii recesiunii și ai ecranului plat. Predispuși mai mult la economii decât la cheltuieli irelevante, aceștia, fac multitasking pe cinci ecrane în loc de două, sunt predispuși fobiilor FOMO - fear of missing out, apreciază desingul minimalist și încearcă să cuprindă cât mai multe activități într-un timp cât mai scurt. Iar, pe măsură ce managementul activităților profesionale se derulează progresiv prin intermediul soft-urilor și al smart ap-urilor, spațiul personal tinde să reflecteze tot mai mult amprenta stilului de viață generațional. Dacă reprezentanții generației Y erau definiți mai mult de terminologia ‘tech savvy,’ generația Z, a dobândit deja statutul de ‘tech native.’ Diferența crucială între aceste două generații este aceea că, cea din urmă, generalizează dimensiunea tehnologică la aproape toate aspectele funcționale ale vieții. În timp ce pentru generația Y tehnologia era considerată mai mult o virtute a celor pricepuți, pentru tinerii generației Z, aceasta este o normalitate cotidiană.

Viitorul scaunelor si al fotoliilor de gaming

Viitorul scaunelor si al fotoliilor de gaming
Revoluția digitală transformă piesele de mobilier tradițional în dispozitive interactive. Este destul de evident că vor rămâne foarte puține domenii imune în fața avansului tehnologic. Deja, diversitatea 'mobilierului inteligent și conectat' nu mai este o noutate, iar noile domenii precum cele de gaming și de entertainment, încep să fuzioneze tehnologia virtuală cu robotica și cu scaunele de gaming. Acest trend este cu siguranță pe val și se anunță ca un actor de calibru pe scena digitală dominată de VR și IOT. Realitatea virtuală sporește gradul de interactivitate dintre dimensiunea digitală și cea reală și 'convinge' utilizatorul să aleagă dimensiunea alternativă. Scaunele și fotoliile gaming sunt angrenate și ele în acest ecosistem dinamic, și vin să augmenteze în mod activ imersiunile virtuale. Se poate anticipa foarte ușor faptul că, aceste sisteme de entertainment hibrid vor evolua de la stadiul standard la care se regăsesc acum, până la variantele de lux și la cele exclusiviste. Chiar dacă podiumul este tronat de IOT, domeniul VR gaming, se află într-o fază puternic emergentă, iar anticipația unei ascensiuni de nivel 'hype,' pare să imagineze un curs natural de dezvoltare al VR gaming-ului.

Mobilierul inteligent face viața mai frumoasă

Mobilierul inteligent face viața mai frumoasă
Micul mobilier cunoaște o avansare destul de rapidă și de precisă. Masuta de cafea tradițională tinde să devină o extensie a confortului și a convenienței personale. Fără a generaliza prea mult, piesele de mobilier, încep să fie augmentate cu funcționalități auxiliare și devin pe lângă scopul lor inițial, centre multimedia și de entertainment. Așa arată sufrageria ideală? Rămâne de văzut. Însă combinația dintre funcționalitățile care sporesc gradul de confort și extind plaja de conveniență, devin foarte greu de refuzat. Să numai trebuiască să te ridici de pe canapea ca să iei ceva de la rece, sau să conectezi telefonul la usb-ul din masă și să nu mai fie nevoie să conectezi telefonul la o prinză pe undeva prin casă, ridică gradul de conveniență la cote greu de egalat. De asemenea afisajele digitale și funcția bluetooth, aduc sunetul în mijlocul camerei exact așa cum ți-l dorești. Sistemul dispune și de lumini ambientale care contribuie semnificativ la amplificarea senzației de confort și relaxare. Pare a fi un produs conceput și dezvoltat pentru a aduce mai multe zâmbete.

Relaxare si Rejuvenare 'Quick Napping'

Relaxare si Rejuvenare 'Quick Napping'
Creearea unui spațiu personal care să faciliteze starea de bine se realizează cu pași mici. De aceea nu de multe ori, obiectele simple, bine lucrate și care se apropie cât mai mult de natural, sunt singurule lucruri de care avem nevoie. De cele mai multe ori chiar designul unui produs poate induce senzația de 'background noise.' Chiar dacă, spre exemplu, beneficiezi de promisiunea unor funcții de confort fenomenale, în situația în care aceste obiecte nu rezonează pozitiv și cu psihicul tău, lucrurile trebuiesc regândite. Prin urmare, încercăm să ne înconjurăm de obiecte care ne comunică energie naturală și care ne transportă într-o zonă de liniște psihică și reîncarcare pozitivă. Pe lângă notele de design, alte aspecte care rezonează cu Feng Shui-ul fiecăruia, sunt calitatea materialelor și bineînțeles selecția favorită de culori.